OʻZBEKISTONDA IQTISODIY OʻSISHNI TAʼMINLASHDA QISHLOQ XOʻJALIGI TARMOQLARIGA INVESTITSIYALARNI JALB ETISH BOʻYICHA XORIJIY TAJRIBALARNING SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston qishloq xoʻjaligi sohasiga investitsiyalarni jalb qilishda xorijiy tajribalardan foydalanish samaradorligi va uning keyingi iqtisodiy oʻsishga taʼsiri koʻrib chiqiladi. Unda soliq imtiyozlari, erkin iqtisodiy zonalarni tashkil et ish va keng qamrovli tartibga solish islohotlari kabi muvaffaqiyatli xalqaro investitsiya amaliyotlarini moslashtirish toʻgʻridan -toʻgʻri xorijiy investitsiyalar oqimini qanday sezilarli darajada oshirganini oʻrganadi. Maqolada ushbu xorijiy tajribalarning Oʻzbekiston iqtisodiy siyosatiga integratsiyalashuv mexanizmlari hamda ularning iqtisodiyotni rivojlantirish, aholi bandligini oshirish va qishloq xoʻjaligi ishlab chiqarishini modernizatsiya qilishga qoʻshgan oʻlchanadigan hissasi tahlil qilingan.
Keywords: global bozor integratsiyasi; toʻgʻridan -toʻgʻri xorijiy investitsiyalar; qishloq xoʻjaligida iqtisodiy oʻsish; erkin iqtisodiy zonalar; barqaror investitsion muhit