O‘ZBEKISTON AHOLISI MOLIYAVIY XULQIYATINING XULQIY ASPEKTLARI: EMPIRIK TAHLILI VA XALQARO MONTAJ. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekiston aholisi moliyaviy xulq -atvorining xususiyatlari empirik tadqiqotlar asosida tahlil qilingan. Uy xo‘jaliklarining moliyaviy qarorlariga ta’sir qiluvchi asosiy omillar aniqlangan: moliyaviy savodxonlik darajasi, moliyaviy institutlarga b o‘lgan ishonch, madaniy va xulqiy omillar. Xalqaro tajriba bilan taqqoslash orqali O‘zbekistonga xos va umumiy tendensiyalar aniqlangan. Aholining moliyaviy ongini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: moliyaviy xulq -atvor; aholi; O‘zbekiston; moliyaviy savodxonlik; ishonch; empirik tahlil