O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDAGI MEHMONXONA XIZMATLARI BOZORI TAHLILI. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda mehmonxona xizmatlari bozorining rivojlanishidagi zamonaviy tendensiyalar ko‘rib chiqilgan. Mamlakat mehmonxona fondining o‘zgarish dinamikasi tahlil qilingan, mehmonxonalar toifalari va joylasht irish turlariga ko‘ra tuzilishi keltirilgan. Jahon tendensiyalari va respublikada turizmni rivojlantirishning strategik vazifalari asosida sohaning asosiy muammolari va istiqbollari aniqlangan. Mehmonxona xizmatlari sifati va O‘zbekiston mehmonxonalar biznesining raqobatbardoshligini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: mehmonxona xizmatlari; bozor; turizm; O‘zbekiston; xizmat sifati; mehmonxonalarni tasniflash