TAʼLIM SOHASINI RIVOJLANTIRISHDA INVESTITSION LOYIHALARNI BOSHQARISH MEXANIZMINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur ilmiy ishning asosiy maqsadi taʼlim sohasini rivojlantirishda investitsiya loyihalarini boshqarish mexanizmini takomillashtirishga qaratilgan. Taʼlim tizimi mamlakatning iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotida muhim rol oʻynaydi, shu sababli, taʼlim sohasidagi loyihalarga samarali investi tsiyalar jalb qilish va ularni toʻgʻri boshqarish zarur. Ishda taʼlim sohasidagi investitsiya loyihalarining samaradorligini oshirish, ularni moliyaviy va boshqaruv jihatidan rivojlantirish uchun takliflar keltirilgan.Taʼlim sohasidagi investitsiyalarni bo shqarish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar, shu jumladan moliyaviy resurslarni taqsimlash, loyihalarni rejalashtirish va monitoring qilish, shuningdek, bu loyihalarning qisqa va uzoq muddatli taʼlim tizimi uchun foydaliligini baholash masalalari muhokama qilindi. Ushbu muammolarni hal qilishda zamonaviy boshqaruv mexanizmlaridan, shu jumladan, jahon tajribasidan foydalanish zarurligi koʻrsatilgan.
Keywords: taʼlim sohasi; investitsiya loyihalari; investitsion boshqaruv; samaradorlik; Oʻzbekistonda taʼlim; davlat -xususiy sheriklik; xususiy sektor; xalqaro grantlar; taʼlim infratuzilmasi; innovatsion texnologiyalar; taʼlimni raqamlashtirish; xorijiy investitsiya lar; inson kapitali; taʼlim investitsiyalari; monitoring tizimi; taʼlim sifatini oshirish; taʼlim iqtisodiyot; byurokratik toʻsiqlar; moliyaviy samaradorlik; hududiy tenglik