QASHQARYO VILOYATINING IQTISODIY OʻSISHINI TAʼMINLASHDA XORIJIY INVESTITSIYALARNI OʻZLASHTIRISHNING IQTISODIY TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyatida xorijiy investitsiyalarni oʻzlashtirish holati tahlil qilinib, erishilgan natijalar hamda mavjud muammolar yoritilgan. Investitsiyalarni jalb qilish boʻyicha amalga oshirilgan ishlar natijasida soʻnggi uch yilda 4 barobar va oʻtgan yilga nisbatan 2 barobar oʻsishga erishilgani qayd etilgan. Shuningdek, investitsiya muhitini yanada yaxshilash, i nfratuzilmani rivojlantirish, mahalliy va xorijiy investorlar hamkorligini mustahkamlash boʻyicha muhim takliflar ilgari surilgan. Ushbu hujjat viloyatda investitsion jozibadorlikni oshirishga qaratilgan strategik yoʻnalishlarni belgilashda muhim ahamiyatg a ega.
Keywords: xorijiy investitsiyalar; investitsion muhit; investitsiyalarni jalb qilish; iqtisodiy oʻsish; infratuzilma; biznes rivojlanishi; mahalliy hamkorlik; investitsiya strategiyasi; huquqiy baza; investitsiya monitoringi