BALIQCHILIKDA BIOLOGIK AKTIVLAR HISOBI VA ICHKI NAZORATINI XALQARO STANDARTLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada baliqchilikda biologik aktivlar hisobi va ichki nazoratini xalqaro standartlar asosida takomillashtirish masalalari bayon qilingan. Yaʼni, baliqlarning biotransformatsiyalanishini hisobga olish uchun analitik schyotlar va baliqchilikda biologik aktivlar biotransformatsiyalanishiga doir xoʻjalik operatsiyalarini buxgalteriya hisobida aks ettirish boʻyicha tavsiyalar, shuningdek, baliqchilik xoʻjaliklarida lichinkadan to tovar baliqqacha boʻlgan jarayonni inventarizatsiyadan oʻtkazish masalalari yoritilgan holda xulosa va takliflar shakllantirilgan.
Keywords: biologik aktivlar; tugallanmagan ishlab chiqarish; ichki nazorat; biotransformatsiya; analitik schyotlar; xoʻjalik operatsiyalari; inventarizatsiya