OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINING IQTISODIY RIVOJLANISHINING STATISTIK TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston sanoat korxonalarida ishlab chiqarish holati oʻrganilgan. Oʻzbekiston oziq-ovqat sanoati korxonalarida ishlab chiqarish holatini tahlil qilish uchun statistik tahlil va ekspert baholash usuli kabi turli tadqiqot metodlaridan foydalanish orqali muhim xulosalar chiqarilgan. Maqolada ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish, eksport salohiyatini oshirish va oziq- ovqat sanoatining barqaror rivojlanishini taʼminlash boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: sanoat; ishlab chiqarish hajmi; investitsiyalar; regression tahlil; ekspert baholash; eksport salohiyati; iqtisodiy tahlil