CHAKANA SAVDODA MARKETING VOSITALARIDAN SAMARALI FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada chakana savdoda marketing usullaridan samarali foydalanish xususiyatlari, ularning isteʼmolchilar xulq-atvoriga taʼsiri va chakana savdo korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishdagi oʻrni yoritilgan. Shuningdek, chakana savdo marketingining asosiy instrumentlari – narx siyosati, mahsulot assortimenti, reklama va promoushen, mijozlarga xizmat koʻrsatish hamda sodiqlik dasturlarining samaradorligi tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy marketing strategiyalaridan foydalangan holda chakana savdo jarayonlarini takomillashtirish imkoniyatlari, jumladan, raqamli marketing, omnichannel savdo yondashuvlari va mijoz tajribasini yaxshilash boʻyicha innovatsion yondashuvlar ham koʻrib chiqilgan. Ushbu tadqiqot natijalari chakana savdo korxonalariga marketing strategiyalarini samarali joriy etish va mijozlar bilan barqaror munosabatlarni shakllantirish boʻyicha amaliy tavsiyalarni taklif etadi.
Keywords: chakana savdo; marketing; raqobat; isteʼmolchi; daromad; mahsulot; talab