DEHQON BOZORI SAVDOSINING XARIDORLAR TALAB -EHTIYOJINI QONDIRISHDAGI OʻRNI VA ROLI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tadbirkorlikni rivojlantirish sharoitida aholiga xizmat koʻrsatish sohalaridan biri boʻlgan dehqon bozori ni rivojlanish jarayonlari va u ning ijtimoiy - iqtisodiy samaradorligini oshirish masalalari koʻrilgan boʻlib, muomala sohasi da tijorat munosabatlarini yanada samarali tartibga solish uchun dehqon bozori imkoniyatlari dan samarali foydalanishga eʼtibor qarat ilgan, shu bilan birgalikda , qishloq xoʻjaligi mahsulotlarini sotuvchilar bilan xaridorlar oʻrtasidagi munosabatlar ning maqsadlar ini hisobga olgan holda, bu jarayonn i amalga oshirish uchun eng qulay shart -sharoitlar yarati sh imkoniyatlari oʻrganilgan .
Keywords: erkin bozor; tadbirkorlik; dehqon bozori; ijtimoiy -iqtisodiy samaradorli k; muomala sohasi; tijorat munosabatlari; sotish narxi; pul tushumlari; samarali tartibga solish; qishloq xoʻjaligi mahsulotlari; sotuvchilar va xaridorlar