KORXONA MAHSULOTLARI ISTEʼMOLCHILARI MOTIVATSIYASIDA CHEKLI ALMASHTIRISH NORMASI MASALALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada isteʼmolchilarning tovar xaridiga boʻlgan motivatsiyalari bilan bogʻliq nazariyalar yoritilgan, chekli almashtirish normasi tushunchasi va uning xususiyatlari bayon qilingan hamda isteʼmolchilarning tovarlarni xarid qilishdagi motivatsiyalarida chekli almashtirish normasidan foydalanish yoʻllari koʻrsatib berilgan.
Keywords: motivatsiya; motivatsiya nazariyalari; tovar sotib olish; marjinal almashtirish darajasi; marjinal almashtirish tezligiga taʼsir qiluvchi omillar; marjinal almashtirish tezligining xulosalari