PANDEMIYA VA INQIROZLARLARNING IJTIMOIY SOHALARGA TAʼSIRINI BAXOLASH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola pandemiyalar va inqirozlarning ijtimoiy sohalarga koʻrsatadigan taʼsirini oʻrganadi. Maqolada ijtimoiy sohalarning taʼriflari va turlari, pandemiyalar va inqirozlar davrida ularning ahamiyati, yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilinadi. Adabiyotlar tahlili asosida pandemiyalar va inqirozlar ijtimoiy sohalarga taʼsirining asosiy tendensiyalari aniqlanadi. Maq olada, shuningdek, ijtimoiy sohalarni qoʻllab -quvvatlash, inqirozga qarshi choralar va kelajakdagi tadqiqotlar uchun tavsiyalar beriladi.
Keywords: Pandemiya; inqiroz; ijtimoiy soha; sogʻliqni saqlash; taʼlim; ijtimoiy himoya; demografiya; bandlik; turmush darajasi; tengsizlik; psixologik salomatlik; inqirozga qarshi choralar