KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISH ORQALI MINTAQA IQTISODIYOTINI BARQAROR RIVOJLANTIRISH OMILLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznesning innovatsion rivojlanishini taʼminlash masalalari atroflicha tahlil qilingan. Innovatsion faoliyat orqali iqtisodiyotni yuksaltirishda kichik biznesning tutgan oʻrni, uning ijtimoiy -iqtisodiy barqarorlikka qoʻshadigan ulkan hissasi ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, kichik biznes subyektlari faoliyatiga toʻsqinlik qiluvchi asosiy omillar tizimlashtirilgan holda tavsiflangan va ularni bartaraf etishga qaratilgan amaliy takli flar ilgari surilgan. Tadqiqotda normativ -huquqiy hujjatlar tahlili hamda omillar klassifikatsiyasi orqali ilmiy xulosalar bayon qilingan. Mualliflar kichik biznesni rivojlantirish orqali mintaqalar iqtisodiy oʻsishini jadallashtirish imkoniyatlarini asosl ab bergan.
Keywords: kichik biznes; innovatsion rivojlanish; toʻsqinlik qiluvchi omillar; iqtisodiy siyosat; davlat qoʻllab -quvvati; institutsional mexanizmlar