RAQAMLI MARKETING VOSITALARI VA BIZNESNI RIVOJLANISH STRATEGIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada raqamli marketing vositalarining biznesni rivojlantirishdagi oʻrni va samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar va internetning keng qoʻllanilishi natijasida marketing strategiyalari sezilarli darajada oʻzgarib, anʼanaviy reklama usullaridan raqamli platformalarga oʻtish holati kuzatilmoqda. Tadqiqotda SEO (Search Engine Optimization), kontekstli reklama, pullik reklama, SMM (ijtimoiy media marketing), email marketing va kontent strategiyalari kabi raqamli marketing vositalari tahlil qilinadi. Shuningdek, biznesni rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda raqamli marketingning ahamiyati, mijozlar bilan samarali aloqalar oʻrnatish va sotuv hajmini oshirishdagi roli yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida raqamli marketing vositalaridan samarali foydalanish boʻyicha tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: raqamli marketing; biznes strategiyasi; SEO (qidiruv tizimlarini optimallashtirish); SMM (ijtimoiy media marketing); email marketing; pullik marketing