QISHLOQ XOʻJALIGIDAGI XAVFLARNI BOSHQARISH STRATEGIYALARI: DEHQONCHILIKDAGI NOANIQLIKLARNI VA TAVAKKALCHILIKLARNI BARTARAF ETISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada qishloq xoʻjaligida yuzaga keladigan xavflarni boshqarishning samarali strategiyalari tahlil qilingan. Qishloq xoʻjaligi sektori, ayniqsa dehqonchilik sohasidagi noaniqliklar va tavakkalchiliklar oʻziga xos xususiyatlarga ega boʻlib, ularni boshqarish murakkab va muhim masala hisobl anadi. Maqolada tavakkalchiliklarni aniqlash, ularni baholash va tavakkalchiliklarni kamaytirishga yoʻnaltirilgan strategik yondashuvlar koʻrib chiqildi. Shuningdek, dehqonchilikda yuzaga keladigan iqlim oʻzgarishlari, bozor sharoitlari va siyosiy omillar kabi xavflarga qarshi kurashish usullari tahlil etiladi. Xavflarni boshqarishning asosiy strategiyalari sifatida diversifikatsiya, sugʻorish tizimlarini modernizatsiya qilish, sugʻurta tizimlarini rivojlantirish va ilgʻor qishloq xoʻjaligi texnologiyalarin i joriy etish kabilar koʻrsatilgan. Ushbu maqola qishloq xoʻjaligida muvaffaqiyatli boshqaruvni taʼminlash uchun zarur boʻlgan asosiy yondashuvlarni tushunishga yordam beradi.
Keywords: Qishloq xoʻjaligi; xavflarni boshqarish; dehqonchilik; noaniqlik; tavakkalchilik; diversifikatsiya; sugʻurta; iqlim oʻzgarishi; tavakkalchilikni kamaytirish; qishloq xoʻjaligi texnologiyalari