AHOLINING TURMUSH DARAJASI VA FARAVONLIGINING ASOSIY KOʻRSATKICHLARI VA DINAMIKASI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada aholi turmush darajasining asosiy koʻrsatkichlari, jumladan, daromadlar, real daromadlar, oʻsish surʼatlari, aholi daromadlarining tarkibi, shakllanishidagi alohida manbalarning ahamiyati hamda statistik usullarda tahlil qilish masalalari koʻrib chiqiladi. Oʻzbekiston Respublikasining aholi umumiy daromadlari oʻzgarishi dinamikasi tahlil qilinib, turmush darajasiga taʼsir etuvchi asosiy omillar aniqlangan. Tadqiqotda ijtimoiy -iqtisodiy va demografik jihatlarga alohida eʼtibor qaratilgan boʻlib, bu esa mavjud tendensiyalarni baholash va aholi turmush darajasini oshirish yoʻnalishlarini aniqlash imkonini bergan.
Keywords: turmush darajasi; aholi umumiy daromadlari; birlamchi daromad; transfertlar; mehnat faoliyati; yollanma ishchilar