O'ZBEKISTONDA TURIZMNI RIVOJLANISHDA DAVLATNING O'RNI. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston turizm sohasi rivojlanishi, ayniqsa Zomin ekoturizm hududi misolida tahlil qilinadi. So‘nggi yillardagi islohotlar, infratuzilma loyihalari va turistlar oqimini oshirishga qaratilgan siyosiy chora -tadbirlar yoritilgan. SWOT va tr end tahlil usullari asosida yutuqlar va mavjud muammolar baholanib, turizmning barqaror rivojlanishini ta’minlash bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.
Keywords: turizm sohasidagi o‘zgarishlar; prezident farmon va qarorlari; turizmning iqtisodiyot bilan uzviy bog‘liqligi; O‘zbekiston Respublikasi hududida turizm yo‘nalishiga qaratilgan ish rejalari