SANOAT KORXONALARIDA RAQAMLI MARKETING FAOLIYATINI TASHKIL ETISHNING IJTIMOIY -IQTISODIY MOHIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida raqamli marketing faoliyatini tashkil etishning oʻziga xos jihatlari ochib beriladi. Raqamli marketingning sanoat tarmoqlari uchun ahamiyati, uning iqtisodiy oʻsishga taʼsiri va ijtimoiy xususiyatlariga koʻra farqlanishi muhokama qilinadi. Maqolada raqamli texnologiyalar orqali sanoat korxonalarining bozorda raqobatbardoshligini oshirish, brendni rivojlantirish va jahon bozoriga kirish imkoniyatlarini kengaytirish kabi masalalar yoritiladi. Shuningdek, raqamli marketingning ijtimoiy va iqtisodiy oqibatlari, jumladan, mehnat bozori va inson kapitalining rivojlanishiga taʼsiri koʻrib chiqiladi.
Keywords: raqamli marketing; sanoat korxonalari; ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanish; texnologiyalar; brendni rivojlantirish; raqobatbardoshlik; mehnat bozori; inson kapitali Aннотация В данной статье раскрываются особенности организации мероприятий цифрового маркетинга на промышленных предприятиях. Обсуждается значение цифрового маркетинга для отраслей; его влияние на экономический рост и его дифференциация в зависимости от социальных характеристик. В статье рассматриваются такие вопросы; как повышение конкурентоспособности промышленных предприятий на рынке; развитие брендов; расширение доступа к мировым рынкам за счет цифровых технологий. В статье также рассматриваются социальные и экономические последствия цифрового маркетинга; включая его влияние на рынок труда и развитие человеческого капитала.. Ключевые слова: цифровой маркетинг; промышленные предприятия; социально -экономическое развитие; технологии; развитие бренда; конкурентоспособность; рынок труда; человеческий капитал