QISHLOQ XOʻJALIGINI IXTISOSLASHISHINING INTENSIV RIVOJLANISHNI TAʼMINLASHDAGI AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada respublikamiz va uning hududlari agrar sektorida meva – sabzavotchilik mahsulotlarini yetishtirishning hozirgi holati va rivojlanish muammolari koʻrilgan, zamonaviy texnologiyalarni rivojlantirish sharoitida qishloq xoʻjaligini yuksaltirish boʻyicha asosiy chora -tadbirlar taklif qilingan. Oziq -ovqat xavfsizligini taʼminlashda yangilangan agrar oʻzgarishlar va davlatning agrar siyosati hududiy jihatlarini ishlab chiqis hda davlatning rolini oshirish zarurligi taʼkidlangan
Keywords: ichki isteʼmol bozori; agrar sektor; sabzavotchilik; meva - sabzavotchilik; zamonaviy texnologiyalar; qishloq xoʻjaligi; oziq -ovqat doʻkonlari; oziq-ovqat xavfsizligi; agrar oʻzgarishlar