KICHIK BIZNESDA INNOVATSION MENEJMENT TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarida innovatsion menejment tizimini rivojlantirish zarurati, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yoʻllari tahlil qilingan. Innovatsiyalarni boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, raqamli texnologiyalarni joriy etishning afzalliklari hamda menejment jarayonlarining samaradorligini oshirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan. Shuningdek, xorijiy tajriba asosida kichik biznesda innovatsion boshqaruvning optimal modellari koʻrib chiqilib, ularni milliy sharoitga moslashtirish istiqbollari yoritilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznesni modernizatsiya qilish va uning raqobatbardoshligini taʼminlashga xizmat qiladi.
Keywords: kichik biznes; innovatsion menejment; raqamli transformatsiya; samaradorlik; boshqaruv tizimi; biznes innovatsiyalari; strategik rivojlanish