CHAKANA SAVDO FAOLIYATIDA NEYROMARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada chakana savdoda neyromarketing strategiyalarining qoʻllanilish yoʻllari, ularning samaradorligini oshirishdagi roli hamda isteʼmolchilar xulq-atvoriga taʼsiri tahlil qilingan. Zamonaviy marketing vositalarining (raqamli marketing, mijozga yo ʻnaltirilgan strategiyalar, sodiqlik dasturlari va h.k.) amaliy misollar asosidagi tahlili keltirilgan hamda Oʻzbekiston chakana savdo subyektlari uchun tegishli tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: chakana savdo; neyromarketing; neyromarketing strategiyalari; reklama; mahsulot; mijoz; xarid; qadoq; joylashtirish