TELEKOMMUNIKATSION VOSITALAR ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINING INNOVASION FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur ishning maqsadi — telekommunikatsiya vositalarini ishlab chiqaruvchi korxonalar faoliyatining innovatsion samaradorligini oshirishga qaratilgan metodologiyani takomillashtirish boʻyicha takliflar ishlab chiqishdan iborat. Telekommunikatsiya sohasidagi innovatsiyalar, texnologik rivojlanish va bozor talablariga tezkor javob berish korxonalar uchun raqobatbardoshlikni saqlab qolish va samarali rivojlanish nuqtai nazaridan muhim ahamiyatga ega. Ushbu ishda innovatsion faoliyatning samaradorligini oshirish uchun zarur boʻlgan boshqaruv va tashkiliy struktura, investitsiyalarni jalb qilish, texnologik yangiliklarni tatbiq etish hamda xodimlar malakasini oshirish kabi omillar tahlil qilinadi. Yangi metodologiyaning asosiy elementi sifatida strategik rejalashtirish, ilmiy tadqiqotlar va texnologik innovatsiyalarni korxonalarning kundalik faoliyatiga integratsiya qilish jarayonlarini rivojlantirish koʻrsatilgan. Ishda ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion usullar va tavsiyalar taqdim etilgan boʻlib, ularning amaliyotga joriy etilishi korxonalar uchun raqobatbardoshlikni oshiradi va bozordagi oʻrnini mustahkamlaydi. Shuningdek, telekommunikatsiya sektoridagi ijtimoiy -iqtisodiy oʻzgarishlarga moslashish va barqaror rivojlanish uchun zarur boʻlgan metodologik yondashuvlar ham koʻrib chiqiladi.
Keywords: telekommunikatsiya; innovatsiya; samaradorlik; metodologiya; texnologiya; ishlab chiqarish; R&D (ilmiy -tadqiqot); bozor; optimallashtirish; raqobatbardoshlik