KICHIK BIZNES SUBʼEKTLARINING RAQOBATBARDOSHLIGINI RAQAMLI MARKETING STRATEGIYALARI ASOSIDA OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarining raqobatbardoshligini oshirishda raqamli marketing strategiyalarining samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida SEO (qidiruv tizimlarini optimallashtirish), ijtimoiy media marketing (SMM), email marketing, pullik reklama (PPC) va influencer marketing kabi vositalarning biznes natijalariga taʼsiri baholandi. Shuningdek, Google Analytics, Facebook Business Manager va boshqa tahliliy vositalar yordamida marketing investitsiyalarining rentabelligi (ROI) aniqlandi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatdiki, SEO va email marketing uzoq muddatli barqaror natijalarni taʼminlagan, PPC reklama va influencer marketing esa tezkor, lekin yuqori xarajat talab qiluvchi strategiyalar ekanligi aniqlandi. Maqolada kichik biznes uchun eng samarali marketing strategiyalarini tanlash va ularni optimallashtirish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: kichik biznes; raqamli marketing; SEO; ijtimoiy media marketing; email marketing; PPC reklama; influencer marketing; raqobatbardoshlik; marketing strategiyalari; Google Analytics; ROI; mijoz jalb qilish; biznes rivojlanishi