MARKETING VA LOGISTIKA TAMOYILLARI ASOSIDA HUDUDLARDA AGROLOGISTIKA MARKAZLARINI RIVOJLANTIRIS H (Marketing Jurnali, 2025)
Hududlarning ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanishi asosida milliy iqtisodiyotning barqaror oʻsishini taʼminlashda agrar soha muhim ahamiyatga ega. Xususan, mamlakatning bir qator hududlarida agrologistika markazlari tashkil etilmoqda. Agrologistikani rivojlantiri shda marketing va logistika birdek zarur. Shundan kelib chiqqan holda, mazkur maqolada muallif marketing va logistika tamoyillari asosida hududlarda agrologistika markazlarini rivojlantirish masalasiga toʻxtalgan. Maqolada marketing va logistika tamoyillar i asosida agrologistika infratuzilmasi, agrologistik tizimlarini tashkil etish yoritib berilgan.
Keywords: agrologistika; agrologistika tizimi; agrologistika markazi; ulgurji - taqsimot markazi; marketing; logistika; taʼminot zanjirlari; sifat menejmenti