APPLE KOMPANIYASINING MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Apple transmilliy kompaniyasining xalqaro marketing strategiyalari chuqur tahlil qilinib, ularning muvaffaqiyatga erishishdagi oʻrni ochib berilgan. Xususan, mahsulot differensiatsiyasi, premium narx strategiyasi, brend sodiqligi va globaliz atsiyalashgan marketing yondashuvlari asosida yaratilgan marketing fokuslari koʻrib chiqilgan. Shuningdek, Apple kompaniyasining mijozlarga psixologik taʼsir oʻtkazuvchi strategik marketing elementlari ham tahlil etilgan. Bu tajribalarning mahalliy kompani yalar uchun ahamiyati alohida baholangan.
Keywords: Apple; xalqaro marketing; differensiatsiya; global strategiya; brend; innovatsiya; sodiqlik; langar effekti