OZIQ -OVQAT MAXSULOTLARI EKSPORTINI MARKETING STRATEGIYALARI ASOSIDA OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Tadqiqotda Oʻzbekiston oziq-ovqat mahsulotlari eksportini oshirishda marketing strategiyalarining roli tahlil qilindi. Statistik va raqamli marketing tahlillar asosida eksport hajmining 2025 –2027 -yillardagi prognozi tuzilib, elektron tijorat, SEO va ijtimoiy media marketingning samaradorligi baholandi. Natijalar eksport diversifikatsiyasi, logistika takomillashtirilishi va raqamli marketing strategiyalarini keng joriy etish eksport hajmini 3 milliard AQSH dollaridan oshirishga xizmat qilishini koʻrsatdi.
Keywords: oziq-ovqat eksporti; marketing strategiyalari; raqamli marketing; xalqaro savdo; elektron tijorat; eksport prognozi