CHAKKANA SOTISH SAMARALIYI ORQALISH: IQTISODIYOT SAMARALIKGA ERTISHDA EKO-MARKETING STRATEGIYALARINING O‘RNI. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada chakana savdo sohasida ekologik marketing strategiyalari tushunchasi tahlil qilindi. Xususan, barqaror manbalarni topish, ekologik toza brend yaratish va yashil operatsiyalar kabi yo‘nalishlar ko‘rib chiqildi. Bundan tashqari, ushbu strategiyalarning iqtisodiy samaradorligi ham tahlil qi lindi — ya’ni sotuvlarning oshishi, mijozlarni ushlab qolish, brend qiymati va sarmoyadan tushgan daromad (ROI) kabi omillar asosida. Ushbu sohalarni o‘rganish orqali maqola ekologik marketing strategiyalari nafaqat atrof -muhit barqarorligiga hissa qo‘shis hini, balki chakana savdo kompaniyalari uchun moliyaviy muvaffaqiyatni ta’minlashini ko‘rsatishni maqsad qilgan.
Keywords: barqaror manba topish; yashil operatsiyalar; sarmoyadan daromad (ROI); brend qiymati; mijozni ushlab qolish